Языческие медальоны со свастикой.
Модераторы: redflag, Amigo_BY, Пётр
Языческие медальоны со свастикой.

Последний раз редактировалось markoni 26 апр 2009, 13:46, всего редактировалось 1 раз.
Куплю Пукли, Сердца, Полумесяцы! Гренады номерные! Всё на 1812г!
Re: Языческие медальоны со свастикой.

Последний раз редактировалось markoni 26 апр 2009, 13:46, всего редактировалось 1 раз.
Если в книгах не описаны, то лучше в музей сдайте + место находки, или сразу белым
Равносильно тому, что выложить на форуме точные координаты места находки.saldek писал(а):Если в книгах не описаны, то лучше в музей сдайте + место находки, или сразу белым
To Saldek
To Markoni
Прадметы адназначна паходзяць з археалагічнага помніка. Таму пажадана, каб яны трапілі ў нейкі музей.
"Конік" датуецца прыкладна 11 ст. (падобных даволі шмат), медальён з княжацкім знакам - 12 ст. (падобны знойдзены ў Віцебску). З іконкай складаней. Буду пытацца ў калег. Але наяўнасць разам хрысціянскай выявы (святы воін?) і паганскай салярнай сімволікі дазваляе яе датаваць прыкладна тым жа часам што і іншыя Вашыя знаходкі.
Калі ласка, не прадавайце іх "налева", бо гэта нашая спадчына!

To Markoni
Прадметы адназначна паходзяць з археалагічнага помніка. Таму пажадана, каб яны трапілі ў нейкі музей.
"Конік" датуецца прыкладна 11 ст. (падобных даволі шмат), медальён з княжацкім знакам - 12 ст. (падобны знойдзены ў Віцебску). З іконкай складаней. Буду пытацца ў калег. Але наяўнасць разам хрысціянскай выявы (святы воін?) і паганскай салярнай сімволікі дазваляе яе датаваць прыкладна тым жа часам што і іншыя Вашыя знаходкі.
Калі ласка, не прадавайце іх "налева", бо гэта нашая спадчына!
Errare humanum est
Цвет странный... Из болота что ли?
Экскурсии по Беларуси.
www.bygid.by
www.bygid.by
Сапраўды, сюжэт вельмі падобны на Мікіту-бесагона.
Калі Вы не супраць увядзення гэтых знаходак у навуковы абарот, скіньце, калі ласка, мне ў "лічку" хаця б прыкладныя каардынаты месца.
Калі Вы не супраць увядзення гэтых знаходак у навуковы абарот, скіньце, калі ласка, мне ў "лічку" хаця б прыкладныя каардынаты месца.
Errare humanum est
Смотрите-навуковые супрацоунікі размауляюць з капацелямі.Прогрес, однако. 

чаму????Custorz писал(а): Прадметы адназначна паходзяць з археалагічнага помніка.
подобную привеску-коника можно найти на старых деревнях,что лично я дважды и делал..Никакого памятника..обычные деревухи просто старые...Вместе с более поздними вещами были и коники...
При мне поднимали на корчме...видимо старая дорожка и раньше там проходила т.к. селищем и не пахнет....
По иконке ещё проще-она могла быть где угодно....
это раз..
во вторых я не согласен с Никитой Бесогоном..
ИМХО-архистратиг Михаил...
когда государству от меня чего-нибудь нужно оно называет себя Родиной.......
Мы идём широкими полями
на восходе утренних лучей....