Фибула без иголки КР, и обломок....

Тут можно обсудить любую непонятную вещь.

Модераторы: Amigo_BY, dinoeL, Пётр

Custorz

Re: кружок и палочка

#21 Сообщение Custorz »

Капитан писал(а):
Custorz писал(а):па селішчу без залішняй патрэбы ня лазіць.
пусть лучше трактора пашут, удобрения вносят, и предметы, в итоге - погибают. Да и не селище это может быть совсем, на любой поляне можно найти все, что угодно. Люди везде лазили, воевали, теряли. Сейчас пришло время все это найти. С таким успехом можно всю территорию Беларуси объявить СЕЛИЩЕМ........... :twisted:
Давайце без эмоцый, калі ласка!
Па-першае, мы ня ведаем, ШТО ГЭТА за месца.
Па-другое, я адмыслова напісаў "без залішняй патрэбы". Калі помнік САПРАЎДЫ пад пагрозай знішчэння, наадварот ёсць сэнс сабраць з яго матэрыял.
Па-трэцяе, не перабольшвайце СУЧАСНАЕ ўздзеянне с/г на артэфакты. Асноўны ўдар па іх быў нанесены ў 60-80-я гг., у час інтэнсіфікацыі аграрнай вытворчасці.
Па-чацьвёртае, помнікаў археалогіі, сапраўды, ДА ФІГА і яшчэ трошкі. Выяўлены дзесяткі тысячаў і столькі яшчэ чакаюць выяўлення.

І пытанне: А чаму менавіта зараз прыйшоў час усё знайсці? :shock: :roll:
Errare humanum est
WildWind

#22 Сообщение WildWind »

Custorz писал(а):
WildWind писал(а):а калi тое селiшча пад сельгас палеткамi i штогод араецца, таксама нельга?
Па Закону - нельга. Але хто глядзіць на той Закон...
Як для мяне, то лепш здаць месца архам-сярэднявечнікам. Да позніх помнікаў (з 16 ст. і далей) сапраўды ў белых ня хутка рукі дойдуць, але на КР-помніках ёсць каму працаваць.
па-першае, нельга, калi гэта зарэгiстраваны помнiк, так?
па-другое, трактарамi можна, а рукамi i рыдлёўкай нельга? нейкая дзiўная логiка
на на конт здаць месца, дык гэта справа сумлення, альбо светапогляду знаходцы
пакуль што па закону ён не абавязаны гэта рабiць
але ж вы вось, напрыклад, спрабуеце наладзiць нейкiя кантакты, каб растлумачальную працу праводзiць i паходжанне тых цi iншых прадметаў выстетлiць
здаецца, небезвынiкова)
ветеран войны с энтропией
WildWind

#23 Сообщение WildWind »

Custorz писал(а):І пытанне: А чаму менавіта зараз прыйшоў час усё знайсці? :shock: :roll:
а чаму не?
калi менавiта зараз з'явiлiся магчымасцi для гэтага
да i наогул, усё знайсцi немагчыма
а для нашчадкаў мы пакiнем вялiзарные сметнiкi, так што iм працы хопiць..
ветеран войны с энтропией
Sayd

#24 Сообщение Sayd »

Такое впечатление, что это Кусторз придумал все эти запреты и законы... Чё вы на человека то накинулись?
Вы спрашиваете - он отвечает. Зачем эмоции и вопросы с подкавырками?
Всё фигня кроме пчёл...
а комары, сука, очень странный предмет - вроде сосут, но радости нет...
Custorz

#25 Сообщение Custorz »

Sayd писал(а):Такое впечатление, что это Кусторз придумал все эти запреты и законы... Чё вы на человека то накинулись?
Вы спрашиваете - он отвечает. Зачем эмоции и вопросы с подкавырками?
Нічога-нічога, Саід. @-)
Я толькі размінаюся. Не захачу адказваць, проста зраблю :geek: :geek: :geek:
Errare humanum est
Custorz

#26 Сообщение Custorz »

WildWind писал(а):па-першае, нельга, калi гэта зарэгiстраваны помнiк, так?
Так. А Ціхмяны ведае, ці зарэгістраваны помнік? Таму і кажу: ня ведаеш, ня лезь! :x
WildWind писал(а):па-другое, трактарамi можна, а рукамi i рыдлёўкай нельга? нейкая дзiўная логiка
І трактарамі нельга. А рыдлёўкай толькі архам з Дазволам.
WildWind писал(а):на на конт здаць месца, дык гэта справа сумлення, альбо светапогляду знаходцы
:yes:
WildWind писал(а):а для нашчадкаў мы пакiнем вялiзарные сметнiкi, так што iм працы хопiць..
Уяўляю сабе карціну: унучак піз...ць па нырках свайго дзядулю (Дзікага Ветра) і кажа: "Але ж ты і Падла, Дзед, мне тольк г..но пакінуў капаць..." ;)
Errare humanum est
Stalker

#27 Сообщение Stalker »

Custorz писал(а):Так. А Ціхмяны ведае, ці зарэгістраваны помнік? Таму і кажу: ня ведаеш, ня лезь!
Так давайте отделим мух от котлет раз и навсегда! На каком основании, ув. Custorz, вы утверждаете что Тихий ходит по памятнику? В данный момент это голословное утверждение. И в дальнейшем, я просто рекомендую Вам удерживаться от таких необоснованных и, в некотором роде, ЛЖИВЫХ заявлений. Это, извините меня, в некотором роде можно оспорить и в других органах. :yes: Так что давайте называть вещи своими именами. Повторю еще раз для особо непонятливых. Есть реестр охранных памятников. В других местах никто, повторю - НИКТО не в праве запретить ходить людям. Это все юридически обоснованно и этот вопрос не обсуждается!
Раздаю волшебные пендали.
Svat

#28 Сообщение Svat »

Stalker писал(а):
Custorz писал(а):Так. А Ціхмяны ведае, ці зарэгістраваны помнік? Таму і кажу: ня ведаеш, ня лезь!
Так давайте отделим мух от котлет раз и навсегда! На каком основании, ув. Custorz, вы утверждаете что Тихий ходит по памятнику? В данный момент это голословное утверждение. И в дальнейшем, я просто рекомендую Вам удерживаться от таких необоснованных и, в некотором роде, ЛЖИВЫХ заявлений. Это, извините меня, в некотором роде можно оспорить и в других органах. :yes: Так что давайте называть вещи своими именами. Повторю еще раз для особо непонятливых. Есть реестр охранных памятников. В других местах никто, повторю - НИКТО не в праве запретить ходить людям. Это все юридически обоснованно и этот вопрос не обсуждается!
ДА (((( ))
Изображение
МаркС

#29 Сообщение МаркС »

Согласен Сталкер , а то от рассуждений этих веет сабакой, ну той, что на сене
"Когда норма прибыли превышает 300%, нет такого преступления, на которое бы не пошёл человек" (МаркС)
Custorz

#30 Сообщение Custorz »

Stalker писал(а):
Шаноўны Сталкер! Супакойцеся!!!
Я у судовыя працэсы тут гуляцца не збіраюся. А тое, што Вы збіраецеся нешта абскардзіць "в других органах" дык гэта смеху варта :)
І не вучыце мяне, пліз! Я, здаецца, лепш за Вас ведаю заканадаўства ў гэтай галіне :yes:
Дарэчы, калі ужо ідзе гаворка пра помнікі, то Рэестру "охранных памятников" не існуе.
Errare humanum est
Ответить

Вернуться в «Пердолки, жопные жужалки, шмурдяк и прочие непонятные вещи.»