Фибула и витой перстень

Иконы, кресты, энколпионы и прочее. Все вопросы, связанные с металлопластикой.

Модераторы: redflag, Amigo_BY, Пётр

vit

Re: Фибула и витой перстень

#11 Сообщение vit »

Фибула в продаже будет? В личку или аук?
Куплю кредитные марки польских войсковых кооперативов 1923-1939 г.г.(Войсковые боны).
С фото и ценой в личку. С уважением.
Custorz

#12 Сообщение Custorz »

Скарбашукальнік писал(а): 02 окт 2024, 18:32
Custorz писал(а): 02 сен 2024, 08:21
Скарбашукальнік писал(а): 02 сен 2024, 00:42 Толку музею от этих вещей?
Дзіўнае пытанне, Аляксандр!
Такое чакана пачуць ад звычайнага барыгі, але не ад выпускніка гістфака :oops:
Тут праблема не ўва мне. Праблема ў музеях, у кадрах. І гэтая праблема ўзнікла не цяпер. Колькі сябе памятаю, зносіны з работнікамі музеяў прыносілі мне толькі расчараванне. Па-першае, незацікаўленасць у сваёй працы, людзі проста ходзяць на працу. Нізкая кваліфікацыя, многія ўвогуле не разумеюць, пра што ідзе гаворка, калі пачынаеш размаўляць з імі на профільныя тэмы. Нават, як аказалася, ёсць праблемы са здачай скарбу (да вас гэта не адносіцца :) ). У мяне дырэктарка Бешанковіцкага музея проста баялася яго браць, раптам нешта пойдзе не так. У выніку выбрала самыя прыгожыя манеты і гаршчок, які я склеіў, а астатняе аддала, са словамі: "Гэта нам не трэба". Вось калі б такога не было, тады, канешне, мела б сэнс несці знаходкі ў музей. Але, на жаль, маем тое, што маем.
Праблема з музейнымі кадрамі ёсць, канешне :yes: А ў святле падзей апошніх некалькіх год, яна набывае проста катастрафічныя памеры :cry:
Errare humanum est
Скарбашукальнік

#13 Сообщение Скарбашукальнік »

Custorz писал(а): 02 окт 2024, 19:37
Custorz писал(а): 02 сен 2024, 08:21

Дзіўнае пытанне, Аляксандр!
Такое чакана пачуць ад звычайнага барыгі, але не ад выпускніка гістфака :oops:
Тут праблема не ўва мне. Праблема ў музеях, у кадрах. І гэтая праблема ўзнікла не цяпер. Колькі сябе памятаю, зносіны з работнікамі музеяў прыносілі мне толькі расчараванне. Па-першае, незацікаўленасць у сваёй працы, людзі проста ходзяць на працу. Нізкая кваліфікацыя, многія ўвогуле не разумеюць, пра што ідзе гаворка, калі пачынаеш размаўляць з імі на профільныя тэмы. Нават, як аказалася, ёсць праблемы са здачай скарбу (да вас гэта не адносіцца :) ). У мяне дырэктарка Бешанковіцкага музея проста баялася яго браць, раптам нешта пойдзе не так. У выніку выбрала самыя прыгожыя манеты і гаршчок, які я склеіў, а астатняе аддала, са словамі: "Гэта нам не трэба". Вось калі б такога не было, тады, канешне, мела б сэнс несці знаходкі ў музей. Але, на жаль, маем тое, што маем.
Праблема з музейнымі кадрамі ёсць, канешне :yes: А ў святле падзей апошніх некалькіх год, яна набывае проста катастрафічныя памеры :cry:
У Мядзельскім музеі ў дзевяностых-пачатку двухтысячных быў раскрадзены скарб паўгрошаў (дакладней яго частка), аддаў тое што не шкада было (зацёртыя паўгрошы, гнутыя, абломкі), каб матэрыяльна адказны супрацоўнік меў магчымасць звольніцца. Ён проста не ведаў, у сувязі з нізкай кваліфікацыяй, калі ўладкоўваўся на працу, што на яго гэта ўсё павесяць. І гэта, за рэдкім выключэннем, паўсюдна.
Хто ты гэткі? — Свой, тутэйшы. Чаго хочаш? — Долі лепшай. Якой долі? — Хлеба, солі. А што болей? — Зямлі, волі. Дзе радзіўся? — У сваёй вёсцы. Дзе хрысціўся? — Пры дарожцы. Чым асвенчан? — Кроўю, потам. Чым быць хочаш? — Не быць скотам.
Чеченец

#14 Сообщение Чеченец »

Скарбашукальнік писал(а): 02 окт 2024, 21:02

У Мядзельскім музеі ў дзевяностых-пачатку двухтысячных быў раскрадзены скарб паўгрошаў (дакладней яго частка), аддаў тое што не шкада было (зацёртыя паўгрошы, гнутыя, абломкі), каб матэрыяльна адказны супрацоўнік меў магчымасць звольніцца. Ён проста не ведаў, у сувязі з нізкай кваліфікацыяй, калі ўладкоўваўся на працу, што на яго гэта ўсё павесяць. І гэта, за рэдкім выключэннем, паўсюдна.
Гэты супрацоуник тады добра папау.Да гэтага часу памятае.Магу прывитанне перадаць :yes:
Скарбашукальнік

#15 Сообщение Скарбашукальнік »

Чеченец писал(а): 02 окт 2024, 21:17
Скарбашукальнік писал(а): 02 окт 2024, 21:02
Гэты супрацоуник тады добра папау.Да гэтага часу памятае.Магу прывитанне перадаць :yes:
Не, не трэба.
Хто ты гэткі? — Свой, тутэйшы. Чаго хочаш? — Долі лепшай. Якой долі? — Хлеба, солі. А што болей? — Зямлі, волі. Дзе радзіўся? — У сваёй вёсцы. Дзе хрысціўся? — Пры дарожцы. Чым асвенчан? — Кроўю, потам. Чым быць хочаш? — Не быць скотам.
pyzh1968

#16 Сообщение pyzh1968 »

Проблема эта досталась по наследству от СССР, когда зарплата музейных работников была ниже уровня городской канализации. Усугубилась в начале 90-х,когда дипломы истфака и института культуры были в свободной продаже по бросовым ценам. А теперь людишки, приобревшие их тридцать лет назад уже директора, заведующие или председатели комиссий и комитетов. И они решают "что есть Ху..."
Я тоже попытался обратиться к одному такому деятелю. Но когда он привеску-амулет ложку определил как "кофейню ложечку кустарного производства"... Разговаривать как то сразу расхотелось.
viktor 13

#17 Сообщение viktor 13 »

У нас отстроили прекрасный музей ,очень красивый ,но высталяют там заморских жуков и тараканов...живых.А в музее не на что посмотреть.
Труд сделал из обезьяны раба.
Чеченец

#18 Сообщение Чеченец »

viktor 13 писал(а): 29 ноя 2024, 13:30 У нас отстроили прекрасный музей ,очень красивый ,но высталяют там заморских жуков и тараканов...живых.А в музее не на что посмотреть.
Так свою коллекцию выставь, пусть люди смотрят.
viktor 13

#19 Сообщение viktor 13 »

Чеченец писал(а): 01 дек 2024, 15:09
viktor 13 писал(а): 29 ноя 2024, 13:30 У нас отстроили прекрасный музей ,очень красивый ,но высталяют там заморских жуков и тараканов...живых.А в музее не на что посмотреть.
Зато любой войдет сюда за пятачок,
Чтоб в пушку затолкать бычок, )) Затолкать бычок. :lol:
В этих строках,всё о тех ротозеях ,которые в музеи ходят. А делать рекламу коллекции,что бы у кого то возникло желание ее спёрти у меня...глупо.В интернете посмотрите,какое количество коллекционеров погибло от завистливых людишек... :yes: И да! Лично знаю музейщика,который всё ценное в музее заменил на муляжи (о медалях и орденах речь),а потом благополучно уволился.Тоже с прибором по полям ходит.Возможно даже на этом форуме посиживает.Так после таких новостей,отдавать мою прелесть в чужие липкие ручки, совсем нету желания. В стране третьего мира и тараканы хорошо заходят ,а египетских мумий в саркофагах нам не положено :yes:
Труд сделал из обезьяны раба.
ЖМУР

#20 Сообщение ЖМУР »

viktor 13 писал(а): 01 дек 2024, 19:33
Чеченец писал(а): 01 дек 2024, 15:09
Зато любой войдет сюда за пятачок,
Чтоб в пушку затолкать бычок, )) Затолкать бычок. :lol:
В этих строках,всё о тех ротозеях ,которые в музеи ходят. А делать рекламу коллекции,что бы у кого то возникло желание ее спёрти у меня...глупо.В интернете посмотрите,какое количество коллекционеров погибло от завистливых людишек... :yes: И да! Лично знаю музейщика,который всё ценное в музее заменил на муляжи (о медалях и орденах речь),а потом благополучно уволился.Тоже с прибором по полям ходит.Возможно даже на этом форуме посиживает.Так после таких новостей,отдавать мою прелесть в чужие липкие ручки, совсем нету желания. В стране третьего мира и тараканы хорошо заходят ,а египетских мумий в саркофагах нам не положено :yes:
Друже,ты перебрал..не поймут
Memento mori
Ответить

Вернуться в «Металапластыка. / Металлопластика.»