Запрасілі на круглы стол па Ўказу 485!!!

Обсуждаются любые темы связанные с поиском.

Модераторы: Amigo_BY, Грiгорiй, balu, cmasby, dinoeL, Пётр, palexa

Belarus

Re: Запрасілі на круглы стол па Ўказу 485!!!

#421 Сообщение Belarus »

vitaut-09 писал(а): не вам судить о strannik67 :evil:
да вы что?)
Ад прадзедаў спакон вякоў
Мне засталася спадчына;
Памiж сваiх i чужакоў
Яна мне ласкай матчынай
WARNING

#422 Сообщение WARNING »

В словах Геннадия есть смысл и факторы которые 100% присутствуют. :yes:
Глянул я в зеркало
Морда-худая,
Первый вопрос-может мало копаю?
VIBER +375292388311
vitaut-09

#423 Сообщение vitaut-09 »

Belarus писал(а):
vitaut-09 писал(а): не вам судить о strannik67 :evil:
да вы что?)
да ничо :)
dd
Damian_x

#424 Сообщение Damian_x »

Як на мой погляд, дык з Belarus'ам і Custorz'ам можна і трэба размаўляць. Яны - тыя нямногія археолагі, якія з намі ўвогуле размаўляюць. Гэта дарагога каштуе. Ідэальны варыянт - сумесна шукаць выйсце з сітуацыі, што склалася. У нас розныя погляды на гэта, але без пэўнага кампрамісу будзе ітольк небяспечны для ўсіх бардак.

Я, напрыклад, так і не змог прыдумаць, якім чынам прымусіць капальнікаў перадаваць інфу пра месца знаходкі. Хоць ты gps-трэкер на нагу вешай. З сумленнымі людзьмі прасцей. Але бяруць мяне сумневы, што такіх будзе багата.
Хто шукае, той знаходзіць.

Калі гэта - ўся моц нашага гінучага роду, капальнікі заслугоўваюць "смерці".
slonik2

#425 Сообщение slonik2 »

Перед тем как уйти все тебе поведуют не переживай и мемуары отдадут только дождись сам )) @-)
николайфедорович

#426 Сообщение николайфедорович »

С передачей места находки не проблема.другое дело,что это место никого не интересует.может быть разработка этого места дорого стоит,не знаю.
не сомневаюсь,что многие готовы сотрудничать с наукой не ради лавров,а ради удовольствия и самообразования,но видимо наука сама не хочет этого.
им бы сначала между собой разобраться,а там глядишь и будет толк
Слово и дело , вот что отличает настоящее от пустого . Но времена теперь мутные и против жадности слово силы не имеет .
(С)
Damian_x

#427 Сообщение Damian_x »

николайфедорович писал(а):С передачей места находки не проблема.
Канешне, якая высакароднасць: "не скажам месца, таму што архі туды няхутка прыедуць". Нават калі б архі выязджалі на наступны дзень, большасць (калі не па колькасці фарумчанаў, дык па агульнай колькасці капальнікаў і гарыл-сярыл) хлебнае месца прытрымала б для сябе.

З іншага боку, я настроены, па праўдзе кажучы, не лепей. Узяць да прыкладу таго ж Чэчэнца: 4 гады бегаць за архамі, каб некрануты курганны могільнік зарэгістраваць. Гэта ж таксама не справа.

Тут вымалёўваецца такая сітуацыя: архам патрэбна знаходка і яе дакладнае месца, капальнікам - магчымасць шукаць і перакананасць, што месца будзе даследавана. Па асобку гэтую праблему вырашыць цяжка. Значыцца, трэба дзейнічаць у адной звязцы. Капальнікі знаходзяць месца, архі павінны аператыўна зрэагаваць. Тут ужо пытанне агульнай занятасці (значыць трэба павялічваць колькасць палявых архаў), збору валанцёраў і раскопкі (тут капальніцкае братэрства павінна актыўна пасадзейнічаць), камеральная праца са знаходкамі (актыўней трэба студэнтаў прыцягваць! магчыма па пэўным знаходкам праводзіць абмеркаванне ўсім форумам, тут разумных людзей хапае, у рэшце рэшт Інстытуту гісторыі патрэбны 3D-сканер).

Схема даволі агульная, без нюансаў кшатлту "капальнік можа толькі на выходных працаваць, а за два дні помнік не даследуеш, ды й адкрыты ліст за паўгадзіны не робіцца", "студэнты могуць знішчыць/згубіць знаходку", пытанне транспарту і г.д. і г.д. Але ж усе гэтыя акалічнасці можна абмеркаваць і вырашыць.

Тыя ж "3 шурфы 2х2 метры" падчас выратавальных раскопак - гэта канешне добра, але калі да іх дадаць 100% агляд усёў тэрыторыі з прыборам, то можа й шурфы будуць у больш цікавым месцы?

Можа, нам з таварышамі археолагамі правесці свой неафіцыйны і сакрэтны круглы стол, каб абмеркаваць што было б карысна ўсім і што трэба змяніць, каб гэтага дасягнуць? @-)
Хто шукае, той знаходзіць.

Калі гэта - ўся моц нашага гінучага роду, капальнікі заслугоўваюць "смерці".
DALWITZ

#428 Сообщение DALWITZ »

Какие археологи? :dntknw: Если в общем количестве мест , которые интересны копарям :yes: ,найдётся хотя бы 10% мест которые интересны археологам...то я копать завяжу :yes: Кому из них интересны хутора,деревни,фольварки и прочее.... :dntknw: Вы посмотрите темы находок....Единицы интересуют КР ,КК ,РЖВ...и далее.Что официал может найти на сотнях брошенных деревень...То что в каждом районном и даже школьном музее ,извините как дерьма за баней , то есть- то ,что никогда не будет исследовать ни один археолог и просто канет в Лету. @-) @-) @-)
У каждого бродяги свой барабан!
николайфедорович

#429 Сообщение николайфедорович »

В следующем месяце уже год пройдет.жду не дождусь архов.передал находку в музей,все по чесноку,а там тишина.на мги звонки ответ,завтра,после,не мог так сохранится и т.п.это как понимать?видимо им больно интересно...
Речь идет о топоре по ржв,предположительно береговое поселение милоградов.все разговоры начинаются,вы утверждаете..мне надоело объяснять,что я любителл и могу только предпологать...
Слово и дело , вот что отличает настоящее от пустого . Но времена теперь мутные и против жадности слово силы не имеет .
(С)
Belarus

#430 Сообщение Belarus »

Damian_x писал(а):Яны - тыя нямногія археолагі, якія з намі ўвогуле размаўляюць.
я не археолаг
Ад прадзедаў спакон вякоў
Мне засталася спадчына;
Памiж сваiх i чужакоў
Яна мне ласкай матчынай
Ответить

Вернуться в «Агульныя пытанні. / Общие вопросы.»