Законность кладоискательства.

Обсуждаются любые темы связанные с поиском.

Модераторы: Amigo_BY, Грiгорiй, balu, cmasby, dinoeL, Пётр, palexa

Custorz

Re: Законность кладоискательства.

#251 Сообщение Custorz »

WildWind писал(а):а теперь прикиньте гипотетическую ситуацию: во исполнение указа (который я уже раньше придумал ) создается при министерстве, например, культуры служба охраны памятников и этого самого исторического наследияее функции: 1) контроль состояния памятников (в т.ч. с выездом на место) с правом на привлечение к административной ответственности; 2) выдача тех самых лицензий на поиск с МД для любителей; 3) выдача открытых листов официальной археологии; 3) оценка найденного и теми, и другими с правом создания оценочных комиссий и привлечения туда любых экспертов на т.с. безвозмездной основе; 4) прием и оценка изъятого таможней, милицией, прочими соловиками, а также по решению суда, и определение дальнейшей судьбы этого имущества; 5) контроль музейных фондов с правом как их пополнения, так и изъятия чего-либо; и наконец, 6) учреждение аукционного дома, либо другой фирмы для продажи артефактоввот такой черновой набросок структуры, котрая уже вполне подходит для зарабатывания денег и делает оправданной расходы на ее охрану
Дзякуй, Дзікі Вецер! Як заўсёды, абгрунтавана і па справе! @-)
Паспрабую адказаць. Пры Мінкульце такая служба існуе, але ні храна ў нашай справе ня робіць. Магчыма, таму, што там працуе толькі 1 (адзін) археолаг, і той археолаг-архітэктуршчык. Цяпер па пунктах:
1. Такая функцыя ў Упраўлення па ахове ёсць, але па прычыне адсутнасці інспектараў на месцах яна амаль ня выконваецца. У свой час стваральнік Закона аб ахове ГКС (гісткульт спадчыны) Бубноўскі зарэзаў праект падрыхтоўкі на гістфаку археолагаў-спецыялістаў па ахове помнікаў з прычыны таго, што не хацеў ствараць дзяржаўную сетку інспектараў па ГКС.
2. Згодны цалкам.
3. Упраўленне зараз зацвярджае Адкрытыя Лісты, якія выдае Інстытут гісторыі. Тут, напэўна, нічога мяняць ня трэба.
3 (ізноў 3 :) ) Цалкам згодны.
4. Згодны, за некаторымі выключэннямі.
5. Тут не зусім згодны. Асабліва з апошнім. Але кантроль , канешне, павінны быць.
6. Надта смела. Гэтая кантора (Упраўленне) не павінна быць самаакупальнай. Усе ўстановы культуры затратныя. Наданне падобных паўнамоцтваў адной арганізацыі адназначна прывядзе да злоўжыванняў. Але падобнае нешта павінна існаваць, праўда, я яшчэ сам слаба ўяўляю, як гэта можа выглядаць.
Errare humanum est
Custorz

#252 Сообщение Custorz »

pan_xmelu писал(а):ты ж этим "колхозанам" все по-полочкам разложил
::) Я спадзяюся, Вы не пра мяне?
А Пан Хмелю блакітнай крыві? :o
Насамрэч, тое што Павел прапанаваў, ужо даўно вядомае. Іншая справа, што усталяваць такую сістэму ВЕЛЬМІ-ВЕЛЬМІ цяжка.
Errare humanum est
WildWind

#253 Сообщение WildWind »

Custorz писал(а):6. Надта смела. Гэтая кантора (Упраўленне) не павінна быць самаакупальнай. Усе ўстановы культуры затратныя. Наданне падобных паўнамоцтваў адной арганізацыі адназначна прывядзе да злоўжыванняў. Але падобнае нешта павінна існаваць, праўда, я яшчэ сам слаба ўяўляю, як гэта можа выглядаць.
а кто говорит о культуре?
речь идет об "упорядочении")
а это значит, что п.6 необходим, без него не будет важной составляющей дохода
и про истоки советской индустриализации ты не зря вспомнил
только теперь это будет называться "выводом рынка антиквариата из тени, цивилизованоостью и государственной заботой"
ветеран войны с энтропией
Custorz

#254 Сообщение Custorz »

WildWind писал(а):а кто говорит о культуре?речь идет об "упорядочении")а это значит, что п.6 необходим, без него не будет важной составляющей доходаи про истоки советской индустриализации ты не зря вспомнилтолько теперь это будет называться "выводом рынка антиквариата из тени, цивилизованоостью и государственной заботой"
:yes: @-)
Errare humanum est
WildWind

#255 Сообщение WildWind »

Custorz писал(а): Насамрэч, тое што Павел прапанаваў, ужо даўно вядомае. Іншая справа, што усталяваць такую сістэму ВЕЛЬМІ-ВЕЛЬМІ цяжка.
одно уточнение - я этого не предлагал, я лишь пытался спрогнозировать ситуацию
предлагать создавать еще одну госмонополию может лишь человек либо крайне наивный, либо кровно заинтересованный
ветеран войны с энтропией
saldek

#256 Сообщение saldek »

Custorz писал(а):...абмеркаваць з пэўнымі чыноўнікамі з Мінкульта праблему паступлення скарбаў у дзяржмузеі.
давайте избавимся от слова проблема. у чиновников проблемы решаются в определнный срок и поэтому на скорую руку/плохо продуманно.
пусть это будут "пути поступления..."
markoni

#257 Сообщение markoni »

Custorz писал(а):Проста зараз маю магчымасць абмеркаваць з пэўнымі чыноўнікамі з Мінкульта праблему паступлення скарбаў у дзяржмузеі. І ЎСЁ! Ня ведаю, які будзе вынік, але паспрабаваць трэба. Калі мне пашчасціць паспрыяць перадачы ў Нацмузей або іншы буйны музей хаця б 2-3 скарбаў, я буду задаволены.
Вот отсюда тоже можно почерпнуть информации по сдаче артефактов в музеи у наших соседей http://www.archeologia.ru/modules/forum ... sc&start=0 :swoon:
Куплю Пукли, Сердца, Полумесяцы! Гренады номерные! Всё на 1812г!
markoni

#258 Сообщение markoni »

Интересная новость ,особенно про пуговку в огороде .Правда сразу не посмотрел на число и год )) http://news.21.by/society/2009/10/07/379125.html
Custorz

#259 Сообщение Custorz »

Markoni, дзякуй!

Першая размова ТАМ адбылася. Ёсць пэўныя зрухі. Цяпер шмат што залежыць ад Латушкі.
Галоўнае, што ёсць разуменне неабходнасці стварэння адмысловай камісіі (са сваім бюджэтам) і ўключэння ў яе склад прадстаўнікоў грамадскіх арганізацый.
Последний раз редактировалось Custorz 11 янв 2010, 12:46, всего редактировалось 1 раз.
Errare humanum est
markoni

#260 Сообщение markoni »

nie za co ... @-)
Ответить

Вернуться в «Агульныя пытанні. / Общие вопросы.»