Недзе там ля рэчкі Можа...

Отчёты о поездках.

Модераторы: Amigo_BY, Грiгорiй, dinoeL, Пётр

konan

Re: Недзе там ля рэчкі Можа...

#21 Сообщение konan »

Аматар портэра писал(а):ну яшчэ есць 1 серыя.
(clap) сильно @-)
"Я просто обожаю Белклад ИзображениеИзображение (с) future1975
petrov725

#22 Сообщение petrov725 »

Цудоўна! Вельмі цудоўна! Прыемна чытаць на беларускай мове! Працягвай далей у тым жа духу @-) @-) @-)
НЕРУВИМОВИЧ.К

#23 Сообщение НЕРУВИМОВИЧ.К »

Аматар портэра писал(а):Няхай глядзяць людзі, што капальнікі не такія зверы, як іх усюды малююць у СМІ, яны таксама маюць душу і любоў да сваёй краіны. @-)
Усе так Спадар!Добра распавядаеце, алеж лепей не "капальнiкi" , а "скарбашукальнiкi" цi мабыць "краязнауцы -пашукоуцы".За "Родную Мову" мае вам вiтанне!А то зараз многа хто цураецца сваiх каранеу - бо не ведаюць хто яны i адкуль пашлi iх прозвiшчы...А Мова -е крывею Нацыi ,яе спадчынай пранесенай праз стагодзя. (clap)
Nikolaidis

#24 Сообщение Nikolaidis »

Дзякуй за мову i за расповед, вельмi знаёмыя перажываннi.
Аматар портэра

#26 Сообщение Аматар портэра »

АндрЭйСкАрАхОд писал(а):Земляки
:ugeek:
Піце піва, мужыкі, век такі і час такі.
Litwin

#27 Сообщение Litwin »

Трэба дома бываць часцей, трэба дома бываць не госцем...Тады і тушняк з півасам на прыпыпынку не прыйдзецца есці.
- У меня такое предложение, родной. Ты нам спичку сейчас отдашь, а мы тебе
потом жёлтые штаны привезём, идёт?
Аматар портэра

#28 Сообщение Аматар портэра »

Дык я б з задавальненнем,дык згарэла бацькова хата...
Аматар портэра

#29 Сообщение Аматар портэра »

Цяжка, цяжка дабірацца да родных мясцін калі няма ўласнага аўто, але што ты зробіш, калі радзіма кліча... даўнавата ня быў...
Заплечнік есць, піва таксама, уперад!
Начная электрацыя разрывае начную чыгуначную бездань і пасля трох начных гадзін блукання па Барысаве нарэшце прыйшоў цягнік на Бобр.... Прыгажосць! На станцыі цішыня, толькі заліхваста пяюць птушкі, і ты застаешся сам насам , як быццам нікога вакол цябе няма і крочыш, крочыш на прыпынак аўтобуса праз прыгожанькі сасоннік. Яшчэ няма і шасці раніцы... Сам сабе ў думках усміхаюся, што на заводзе зараз пачынаецца працоўны дзень, грымяць станкі, а ты тут- у цішы леса! Хараство! Водпуск!
Узыход сонца над Бабром.
Изображение
Изображение
Изображение
Раптам пачаўся дожджык! не бяда! Есць парасон, дый і дыхаецца пад дажджом лепей, хутка мяне чакае ўтульны прыпынак...
Изображение
Изображение
Дзе б у нас ня быў, усе дарогі вядуць у.... :oops:
Изображение
Традыцыйны перакус у чаканні аўтобуса
Изображение
Ну вось, едзем на старэнькім аўтобусе. Ізноў звычаыныя сяляне едуць на працу ва Ўхвалу. Цікавая назва аграгарадка. Пэуна нехта з паноў ухваліў тут будаўніцтва мястэчка, і пісьмова яе зацвердзіў. Няма радасці ў вачах людзей, відаць вельмі шмат клопатаў на весцы, трэба і сваю гаспадарку даглядаць ды і падзарабіць грошай, але які зараз заробак ў калгаснікаў, слезы. Дый твары не па гадах нейкія састарэлыя, як на фотаздымках сялян пачатку 20 стагоддзя.
Дзякуй, кіроўца! Сам у мяне запытаў дзе зручней высадзіць. Зручней на могілках. Так. Трэба прыбраць на могілках маіх продкаў, хутка Радаўніца, на якую ў мяне не атрымаецца прыехаць. Леташняй Лістоты нападала будзь здароў, а травы колькі! Ну нічога ! Прыбяром, рукі есць, час есць, за працу!
Ну больш меньш па-людску стала. Дастаю набытыя раней кветкі, Некалькі хвілін стаю каля могілак і думаю пра тых сваякоў якія адышлі ў нябыт, але засталіся ў маей памяці. Вось дзядзька Валодзя... добры быў мужык! просты. любіў папрацаваць ды і чарку падняць. А весялун які быў... калі прыязджаў на веску дык усе жыхары збягаліся пагутарыць з ім каб крыху адпачыць ад працы ды пабавіць час. І танчыць любіў... Памятую, прывез ен агароджу ды і кінуў яе каля кладзішча, казаў, во як памру дык паставіце яе вакол маей магілы, фарбаваў яе, усе з яго па добраму смяяліся... Памер дзядзька, а агароджа валяецца ў сметніку побач. Не спатрэбілася, бо яе не хапіла б на яго жонку, маю цетку Аню, якая ляжыць побач...
Вось два старых крыжа. тут пахаваныя мой прадзед і прабабка. Нажаль не захаваліся нават фотаздымкі, глуш. Пахаваныя даўно, у 50-х, таму я іх ня ведаю. Магіла маей любай бабулі Насты... прывітанне, бабуля! Ты мяне даглядала з малечы і да сталасці. амаль кожнае лета прыязджаў да цябе ў веску спачатку з бацькамі, а потым адзін на вакацыі. Эх! Як мы тут адпачывалі! Была свая кампанія, была рэчка, вогнішча, сала, дыскатэкі, першае каханне... усе было ў гэтых мясцінах. Памятаю як ты заўседы хвалявалася дзе я, ці прыйшоў з дыскатэкі, ці не заблукаў у лесе па грыбах... прабач мяне. мая бабця, прабач.... і дзякуй, дзякуй за тое, што мяне выхавала, дзякуй за смачныя праснакі з печы, кулеш, бульбу з сцюдзеным малаком, за сакавітую нашу родную мову, якую я палюбіў на ўсё жыцце.
Побач дзед Андрэй. Нажаль ён памер калі я быў зусім малы і яго амаль не памятаю. У памяці узнікае пару карцінак. Малым нам падабалася жартаваць з дзеда, утворым што небудзь а ен пачне на нас крычаць і трасці кійком, аж барада калыхалася. Нам смешна, усе у рассыпную, ведаем, што дзед не дагоніць. Прабач, дзядуля, малыя былі , дуркавалі... З дзедам была цікавая гісторыя. Пазванілі аднойчы бацьку і сказалі што памер Андрэй. Ну усе ў смутку, купілі труну, вянкі і паехалі дзеда хаваць. Пад'язджаюць дахаты і бачаць- сядзіць дзед Андрэй на прызбачцы і піпку паліць.... Аказваецца пераблыталі... Сувязь тады была дрэнная таму у сельсавет больш ніхто не перазваніваў, не ўдакладняў, а на весцы і ўвогуле тэлефона не было. Усю гарэлку што купілі на хаўтуры выпілі за здароўе дзеда.
Ну і я вып'ю, за тое каб на тым свеце вам усім зямелька была пухам, каб Уладар дапамог вам... Бываце, мае любыя родзічы...
Прыгожа ў родных мясцінах.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ну што ж, час яшчэ есць! Наведаю ка я мясцовую смалярню. Прадзираюся скроз зарослы лес і вось бачу ледзь бачную дарожку. Так, па мапе, па ей вазілі смалу, трэ паглядзець... Нажаль нічога цікавага па дарозе ды ў самой смалярне не знайшоў, акрамя мноства гукаў іржавага жалеззя, якое надакучыла выкопваць , ну акрамя хіба што такой меднай амялушкі
Изображение
Сама смалакурня.
Изображение
оххх...нешта я стаміуся...ноч не спаў... Усе, трэба зварочвацца, паабедаць, ды ў адваротны шлях. Падчас ужывання ежы да мяне прыблукалі абарыгены розных адценняў, кляшчоў не было заўважана. ))
Изображение
Изображение
Ну вось і ўсе. У Мінск! Быай родны край, спадзяюся што вярнуся сюды яшчэ і яшчэ. Усім аматарам добрых паходаў і цікавых прыгод! І на прыканцы, не забываем, што...
Изображение @-)
Аматар портэра

#30 Сообщение Аматар портэра »

Жалеззя рознага было многа, толькі фоткаць лянотна было. Наступным разам буду усе жалеззе фоткаць каб многа было! )) )) ))
Ответить

Вернуться в «Экспедыцыі. / Экспедиции.»