Родовой герб

Модераторы: Amigo_BY, Роман

Wladzislaw

Re: Родовой герб

#21 Сообщение Wladzislaw »

Бурштын писал(а):
Wladzislaw писал(а):. …Радавод ідзе па мячу, і гэрбы таксама. Без радавода ня можа быць гаворкі пра які-кольвек гэрб. Тым больш, з такім распаўсюджаным прозьвішчам.
Вопрос ещё раз попробую конкретизировать: каким гербом потенциально могла пользоваться та ветвь рода дворян Боровских, которые локализованы близ Байсиголы рядом с Паневежисом.
Бароўскіх каля дзясятка абсалютна розных родаў рознага этнічнага паходжаньня. Былі і князі Бароўскія (магчыма і зараз існуюць). На галіны можна падзяліць род. Якія размова пра нейкія галіны, калі няма радаводу?… Трэба праводзіць архіўныя досьледы ў Вільні, у Гістарычным архіве.

Тады і высьветліцца, які ў мамы гэрб (калі яе род шляхецкі). Але гэты гэрб ня можа быць яго родавым гэрбам. Калі яму хочацца мець гэрб — хай складзе сабе свой, і будзе мець задавальненьне. Робячы гэта прыстойна, не ўзурпуючы чужых гэрбаў; і не скарыстоўваючы неўласьцівых яму шляхецкіх карон і шлёмаў.
Бурштын

#22 Сообщение Бурштын »

Дзякуй за тлумачэнни! На мэту не ставицца займець свой гэрб. Вось проста акрэслилася инфармацыйнае кола, накирунки для пошука. Гэтага будзе дастаткова каб зрабиць свой крок на сваим узроуни. Дзякуй!

Дарэчы, Бароуския выведзены у "Литоуским вауку" на гистарычнай падставе, ци гэта чыста белетрыстыка?

(Прабачце, писау не са свайго компа, але, шаноуны Wladzislaw, хацеу адказаць вам на сваёй мове)
Умен ты или глуп, велик ты или мал, не знаем мы, пока ты слова не сказал. /Саади/
Скарбашукальнік

#23 Сообщение Скарбашукальнік »

balu писал(а):
Wladzislaw писал(а):
Казакъ писал(а): А пописов войска ВКЛ было два.
Попісаў было шмат: Попісы войска Вялікага Княства Літоўскага.
Да Андрей Лаханулся с двумя то, а еще историк ))
)) Да, я на месте Сергея Борисовича Кауна отправил бы тебя на перездачу. ))
Хто ты гэткі? — Свой, тутэйшы. Чаго хочаш? — Долі лепшай. Якой долі? — Хлеба, солі. А што болей? — Зямлі, волі. Дзе радзіўся? — У сваёй вёсцы. Дзе хрысціўся? — Пры дарожцы. Чым асвенчан? — Кроўю, потам. Чым быць хочаш? — Не быць скотам.
Казакъ
Модератор
Модератор

#24 Сообщение Казакъ »

balu писал(а):
Wladzislaw писал(а):
Казакъ писал(а): А пописов войска ВКЛ было два.
Попісаў было шмат: Попісы войска Вялікага Княства Літоўскага.
Да Андрей Лаханулся с двумя то, а еще историк ))
а вот ничего Андрей и не лоханулся.Единственное спешил чуть не так ответил.Я имел в виду что сохранились два пописа войск ВКЛ в оригинале.
И ещё один в виде поздней копиии...
когда государству от меня чего-нибудь нужно оно называет себя Родиной.......
Казакъ
Модератор
Модератор

#25 Сообщение Казакъ »

Скарбашукальнік писал(а): )) Да, я на месте Сергея Борисовича Кауна отправил бы тебя на перездачу. ))
поверь всё ок.Моя восьмёрка при мне....
повторюсь ИЗВЕСТНО два пописа войск ВКЛ в оригинале.Кто хочет это оспорить -флаг в руки.

#26 Сообщение Wladzislaw »

Памыліцца можа кожны. Можна запытацца, што маецца на ўвазе, для разуменьня. І з тлумачэньнямі прыйсьці да правільных высноваў. Але настойваць на памылковым меркаваньні — глупства.

Што такое "два попіса ў арыгінале"?… Надрукаванае ў 33 томе "Рус. Гіст. Бібліятэкі"?… Дык там тры попісы — 1528, 1565 і 1567. А пазьнейшыя???
Казакъ
Модератор
Модератор

#27 Сообщение Казакъ »

Wladzislaw писал(а):Памыліцца можа кожны. Можна запытацца, што маецца на ўвазе, для разуменьня. І з тлумачэньнямі прыйсьці да правільных высноваў. Але настойваць на памылковым меркаваньні — глупства.

Што такое "два попіса ў арыгінале"?… Надрукаванае ў 33 томе "Рус. Гіст. Бібліятэкі"?… Дык там тры попісы — 1528, 1565 і 1567. А пазьнейшыя???
ПО 16 веку дошли три пописа .Только попис 1565 года не дёшл в оригинале.То что мы имеем это копия сер 17 века.

Вернуться в «Геральдыка. / Геральдика.»