Думаю, не так будет. Он сделает звонок куда надо, а за это получит хорошую премию к зп. Наше государство вполне себе может позволить поощрять стукачество материально. Возьмите к примеру стукачество на тунеядцев.Sobrat писал(а):А если этой листовкой будет 0,5 завёрнут, он еще и охранять начнет что-бы не мешал кто по полю ходить
Зварот да Прэзідэнта, СавМіна, Парламента.... (новы)
Модераторы: Amigo_BY, Грiгорiй, balu, cmasby, dinoeL, Пётр, palexa
Re: Зварот да Прэзідэнта, СавМіна, Парламента.... (новы)
Да НЕ хрена он НЕ получит. С каких таких фондов? С фонда культуры, так там полная ЖО,,,А!Ну если только один экстремист от археологии не создаст свой именной фонд... Но судя по всему ЖАБА его задавит...4e6a писал(а):Думаю, не так будет. Он сделает звонок куда надо, а за это получит хорошую премию к зп. Наше государство вполне себе может позволить поощрять стукачество материально. Возьмите к примеру стукачество на тунеядцев.Sobrat писал(а):А если этой листовкой будет 0,5 завёрнут, он еще и охранять начнет что-бы не мешал кто по полю ходить
Я что то пропустил? Знаю, что лицам сообщающим о взятках положена премия,

Шваль и мерзавцы. Я просто очень хорошо это знаю. Подонкам от антиквариата будет поставлен заслон. . И так, как эту сволочь сажают в Британии, , Германии, , в конце концов, и в России - то же самое будет и у нас. И это писал профессор?
Ещё НЕ вечер?АндрЭйСкАрАхОд писал(а):К сожалению пока мне не до Вас, я вечером просмотрю и всем отвечу

Шваль и мерзавцы. Я просто очень хорошо это знаю. Подонкам от антиквариата будет поставлен заслон. . И так, как эту сволочь сажают в Британии, , Германии, , в конце концов, и в России - то же самое будет и у нас. И это писал профессор?
Смотрел репортаж по БТ, что тунеядцам не получится уклоняться от неуплаты и скрываться от государства, так как ввели "вознаграждение за бдительность"(можешь так и загуглить), т.е. тем кто здаст скрывающегося тунеядца - полагается сектор приз
) Так что походу за копателей тоже полагается бонус доносчику за бдительность.

Ну загуглил и ЧЁ? там про корупционные преступления...4e6a писал(а):вознаграждение за бдительность"

https://lenta.ru/articles/2016/03/11/donosy/
дайте сцылку, что грошай за "сданного "тунеядца дадут.

А вы не смотрите БТ. "Вознаграждение за бдительность" упоминается только, как мера при борьбе с коррупцией и взяточничеством. Так что - крутите барабан, господин хороший.4e6a писал(а):Смотрел репортаж по БТ
[Видящий да узрит. Ищущий да обрящет. Дорогу осилит идущий.]
Если вы заботитесь о своем пищеварении, мой добрый совет — не говорите за обедом о большевизме и о медицине. И — боже вас сохрани — не смотрите до до обеда БТ.AzimuT писал(а):А вы не смотрите БТ.

Смею предположить, агроному лучше 0,5 в руках чем цистерна в небе. Так что по ходу, что не по ходу хер ему за доносительство что обломиться, кроме люлей конечно4e6a писал(а):Смотрел репортаж по БТ, что тунеядцам не получится уклоняться от неуплаты и скрываться от государства, так как ввели "вознаграждение за бдительность"(можешь так и загуглить), т.е. тем кто здаст скрывающегося тунеядца - полагается сектор приз) Так что походу за копателей тоже полагается бонус доносчику за бдительность.
рыл шурф на пастбище перед окном агронома,и не раз ,кромес лова "Здравствуйте" ни каких не слышалSobrat писал(а):Смею предположить, агроному лучше 0,5 в руках чем цистерна в небе. Так что по ходу, что не по ходу хер ему за доносительство что обломиться, кроме люлей конечно

"Я просто обожаю Белклад 
(с) future1975

Дыскусія з археолагам на Скарбонке http://skarbonka.ru/blogi/akt-int/220-pismo-r-veremeya
Прыводжу для тых, хто не надта ахвочы туды лезці і чытаць.
#1.
Прыводжу для тых, хто не надта ахвочы туды лезці і чытаць.
#1.
#2.В.С. писал(а):Цікавы і шмат ў чым разумны тэкст.
Але хацелася б параіць спадару Руслану перад тым як абмяркоўваць працу археолагаў, для пачатку хаця б паглядзець на яе ўжывую, то бок паўдзельнічаць у раскопках. Бо абвінавачванні ў некампетэнтнасці ад НЕКАМПЕТЭНТНАГА чалавека - гэта пшык...
А пра адсутнасць знаходак у экспедыцыях - увогуле смеху варта. Тут без каментараў.
#3.В.С. писал(а):Што тычыцца рэестра і калекцыянавання. Пагаджуся, што гэта самая "сырая" і незразумелая частка Указа і К (падзаконных актаў).
Рана ці позна Камісіі пачнуць працаваць і праблема аднясення тых ці іншых прадметаў да архартэфактаў будзе вельмі цяжка вырашальнай...
#4.В.С. писал(а):Па прапановах. Калі спадару Руслану будзе цікава, то магу выказаць сваю АСАБІСТУЮ думку па ім.
#5.Руслан Верамей писал(а):Я добра ведаю працу археолагаў, бо сам калісьці планаваў ісці вучыцца на археолага. Пайсці не пайшоў, але для сябе пытанне гэтае вывучаў даволі грунтоўна.В.С. писал(а):перад тым як абмяркоўваць працу археолагаў, для пачатку хаця б паглядзець на яе ўжывую. Бо абвінавачванні ў некампетэнтнасці ад НЕКАМПЕТЭНТНАГА чалавека - гэта пшык...
А пра адсутнасць знаходак у экспедыцыях - увогуле смеху варта.
Наконт некампетэнтнасці: меліся на ўвазе менавіта заявы археолагаў, што знаходкі яшчэ не адзін дзесятак гадоў праляжаць у зямлі. Я не адну сотню кіламетраў наматаў па палях з прыборам, каб аўтарытэтна казаць, што ў верхнім слоі хімічная карозія развіваецца шалёнымі тэмпамі: праз дзесятак-два гадоў медныя манеты і дробныя медныя і бронзавыя вырабы будзе ўжо не магчыма ідэнтыфікаваць, а часам нават і проста знайсці. Хіба археолагі гэтага не ведаюць?Вам, як, напэўна, калекцыянеру, гэтая частка падаецца самай незразумелай. Мне, як і калекцыянеру, і капальніку, і аматару гісторыі, незразумелым падаецца ўвесь Указ. Калі закон нельга адназначна трактаваць, то гэта не закон.В.С. писал(а):Што тычыцца рэестра і калекцыянавання. Пагаджуся, што гэта самая "сырая" і незразумелая частка УказаБудзе цікава. Можаце тут адпісацца, можаце - асабіста на маю пошту ruslan.veramey [слімак] gmail.comВ.С. писал(а):Па прапановах. Калі спадару Руслану будзе цікава, то магу выказаць сваю АСАБІСТУЮ думку па ім.
#6.В.С. писал(а):Руслан, але планаваць і вучыцца - розныя рэчыТаму лепш папрацаваць у экспедыцыі, і не раз, каб больш кампетэнтна крытыкаваць (ёсць за што
)
Наконт карозіі. Асноўны ўдар хіміяй быў нанесены ў 60-80-я гг. (час інтэнсіўнага яе выкарыстання ў с/г). Зараз, паверце, значна менш. Але праблема ёсць, канешне. І археолагі гэта ведаюць.
Я не калекцыянер, а прадстаўнік, так мовіць, варожага лагеру) Новага заканадаўства мы даўно чакалі, але тое, што выйшла, не ўсім з нас падабаецца (па розных прычынах). Для мяне асабіста шмат што не зразумела (у плане практычнага выканання).
#7.В.С. писал(а):Па прапановах:
1. а)Указ ніхто не адменіць. Могуць быць унесены праўкі і дапаўненні.
б) Хто такія "аматары гісторыі"? Як Вы збіраецеся іх вызначаць? Сябры БНО або БелРООК хаця б маюць статус нейкі...
в) археолагі працай забяспечаны. Прынамсі, на бліжэйшыя некалькі соцень год)
2. Вынікае з першага
3. На жаль, выдаткоўваць грошы на дзейнасць Камісій дзяржава не збіраецца. Таму толькі на грамадскіх пачатках. Спецыялісты там будуць, але ў меншасці
4. а) Палажэнне аб пошуку мае сэнс толькі пры легалізацыі "светлай", так мовіць, часткі шукальнікаў. Асабіста я не супраць, але і сам лічу гэтую ідэю ўтопіяй (на сённяшні дзень)
б) не ідэалізуйце брытанскае заканадаўства. Там свае плюсы і мінусы. Тым больш, законы ў Брытаніі маюць зусім іншую аснову (тут больш кампетэнтна мог бы выказацца П.Г., які, я думаю, прачытае каментары)
в) я толькі "ЗА" правядзенне суцэльнага маніторынгу з удзелам "светлых" шукальнікаў (без іх ён НЕМАГЧЫМЫ)
5. Ідэя неблагая, але ўтапічная. Галоўная праблема, нават не ў пазіцыі археолагаў, а ў тым, што арганізаваць і РЭАЛЬНА КАНТРАЛЯВАЦЬ падобныя суполкі не здольныя нават "гуру" беларускага скарбашукальніцтва.
6. Празрысты інтэрнэт-аукцыён ідэя неблагая, але археолагі (я таксама) негатыўна ставяцца да любых акцый па куплі-продажу архартэфактаў (маю на ўвазе тыя прадметы, якія 100% такімі з'яўляюцца - фібулы, грыўны, бранзалеты і г.д.). Хаця, канешне, нейкая легальная сістэма руху гэтых прадметаў павінна існаваць
7. Прапускаю
8. Згодны на 100%
9. У прынцыпе, таксама.
#8.Руслан Верамей писал(а):Спрачацца з Вашымі меркаваннямі не буду.В.С. писал(а):Па прапановах:
Адзначу толькі пару пунктаў.
БНТ і БелРГАК ужо існуюць, ім будзе прасцей. А якое-небудзь РГА "Капальнік" у свеце дзеючага заканадаўства наўрад ці зможа ўжо быць створана. Выглядаць гэта будзе як РГА "Бухаем за рулём".
Камісіі з чыноўнікаў - гэта пшык, фармальны падыход да вельмі важнай справы. А археолагі чамусьці афіцыйна прамаўчалі.
Калі параўноўваць Указ №485 і Брытанскую сістэму, то перавага будзе адназначна на баку брытанцаў. Не так даўно ўзахлёб зачытваўся брытанскім Актам аб скарбах.
Кантраляваць суполкі можна і заканадаўствам. Вывозіш знаходку? Сядзець! Утаіў знаходку і месца? Сядзець! Паспрабаваў леваком прадаць ці купіць? Сядзець! Раздзярбаніў курган? Сядзець. Трэба проста стварыць умовы, каб выгадней было супрацоўнічаць, а не хавацца. А змагацца трэба са злодзеямі, якія парушаюць закон, а не рабіць цісх злодзеямі і ламаць галаву потым, як з імі ўсімі змагацца.
Дужа мне яшчэ спадабалася вашае бачанне паняцця "артэфакт". Чаму ж маўчалі, што ў законе ахінея напісана?
Сітуацыю прасцей было б змяніць да лепшага, калі б афіцыйныя археолагі таксама выказаліся з гэтае нагоды, а не хавалі галаву ў пясок.
#9.В.С. писал(а):Сядзець! Сядзець! - гэта, канешне, добра, але не рэальна. Я не ўяўляю, як можна прасачыць за дзейнасцю шукальнікаў. Дрон над каждым пускаць?
Наконт "маўчалі" і "хавалі". Вы шмат чаго ня ведаеце - таму не кажыце) Спрэчкі былі па розных пунктах. Не будзем жаж мы іх у прэсе агучваць
Тым больш аматараў самапіяра сярод нас толькі пара чалавек. Самі ведаеце хто...
Указ для большасці археолагаў быў неспадзянкаю. Але з'яўленне дадатковых дакументаў ужо абмяркоўвалася больш шырока. Колькі людзей - столькі і думак... На жаль, не заўсёды перамагалі тыя, якія мне падабаліся.
П.С. Паўтаруся. УСЕ АРХЕОЛАГІ, ТАК ЦІ ІНАКШ, падтрымліваюць з'яўленне Указа. Менавіта таму (а не па нейкай іншай прычыне) выступаць супраць яго НІХТО з нас ня будзе.
#10.Руслан Верамей писал(а):Калі парушальнікаў злавіць не ведаеце як, то ўсіх капальнікаў і калекцыянераў вы як цяпер лавіць збіраецеся? =) Вашы калегі плакаліся, што "ЧК" ходзяць каля раскопа, а яны, бач, нічога зрабіць не могуць. Лікбез па кодэксам правялі б лепей. Ды пра што казаць, калі нават самых дзёрзкіх ЧК, якія раздзярбанілі ні адзін курган, злавіць не могуць. А зараз? Адловяць дзесятак "палявікоў", якім вашыя археалагічныя помнікі і блізка не трэба, і дадуць справаздачу аб эфектыўнасці закона. А тыя, хто курганы й гарадзішчы дзярбаніў, тыя і далей будуць гэта рабіць. Дык з кім змаганне?В.С. писал(а):Сядзець! Сядзець! - гэта, канешне, добра, але не рэальна. Я не ўяўляю, як можна прасачыць за дзейнасцю шукальнікаў. Дрон над каждым пускаць?Да вы што?! Пасядзелі на курылцы, паміж сабой паспрачаліся - і гатова, місія выкана? Хоць хто-небудзь выказаўся ў СМІ хаця б не з крытыкай Указа, а з прапановамі і заўвагамі? Як так, дык "капальнікі - зло", а як што масштабна разведаць, дык да знаёмых капальнікаў звяртаюцца. Хто дапамагаў разведваць Астравецкую пляцоўку? А МКАД-2?В.С. писал(а):Наконт "маўчалі" і "хавалі". Вы шмат чаго ня ведаеце - таму не кажыцеВось з гэтага і трэба было пачынаць. Выходзіць наша размова - нямога з глухім. Ведаеце, што я думаю з гэтае нагоды? Вам, афіцыяльным археолагам, абы не перашкаджаў ніхто, каб маглі і далей спакойна праводзіць свае раскопкі, пісаць справаздачы, манаграфіі на 50 асобнікаў (апошні раз у кнігарне я толькі невялічкую кніжку Іёва знайшоў, астатнія кнігі вашых калегаў, відаць, раскупіліся як гарачыя піражкі). А спадчына? Спадчына - гэта пабочны прадукт вашай дзейнасці. Вы нават за "белых капальнікаў" змагацца не збіраліся б. І сам не гам, і другому не дам. Затое сваю брацію на ўсё жыццё працай забяспечылі. Ай малайцы якія!В.С. писал(а):Паўтаруся. УСЕ АРХЕОЛАГІ, ТАК ЦІ ІНАКШ, падтрымліваюць з'яўленне Указа. Менавіта таму (а не па нейкай іншай прычыне) выступаць супраць яго НІХТО з нас ня будзе.
#11.В.С. писал(а):Руслан-Даміан! Плявузгаць Вы можаце на белкладзе. Тут, мне падаецца, больш прыстойная пляцоўка.
У прынцыпе, размаўляць з Вамі я вялікага сэнсу ня бачу, але на пару пытанняў адкажу.
1. Археолагі (абсалютная іх большасць) спецыяльна паляваць на капальнікаў не збіраюцца. Калі толькі выпадкова нашыя дарожкі перасякуцца
2. Па Астраўцу і МКАДу не да Вас звярталіся. Так што не суньцеся не ў свае справы, калі ласка (выбачайце за залішнюю рэзкасць). Супрацоўніцтва асобных археолагаў з асобнымі шукальнікамі было, ёсць і будзе. Яно не патрабуе публічнасці.
3. Колькі Вы, спадар Верамей, выдалі кніжак, каб разважаць аб тыражах? Падумайце трохі, чаму такія малыя тыражы.
Дарэчы, купіць іх не складана. Дастаткова завітаць у Акадэмкнігу або ў Веды
#12.Руслан Верамей писал(а):Шаноўны В.С.! Я, ў адрозненні ад Вас, не хаваюся за ініцыяламі. Таму не трэба тут выхваляцца Вашымі адкрыццямі, хто я ёсць на форуме "Белклад". Вашая выдатная тактыка перайсці на асобы, мне знаёмая. І паверце гонару яна анікому шчэ не рабіла. Пляцоўка ж тут "прыстойная", ці не так? Можа, яшчэ што пашукаеце на прасторах Інтэрнэту пра мяне?
Вашая заяваувогуле не вытрымлівае аніякай крытыкі і цалкам ілюструе прымаўку "Закон - як дышла: як павярнуў - так і выйшла". Значыцца, у будучыні для адных будзе Ўказ, а для другіх - Указ не указ? Супраць гэтага я і выступаю. Закон мусіць адназначна тлумачыцца і аднолькава выконваца ўсімі суб'ектамі права. Інакш гэта не закон.В.С. писал(а):Супрацоўніцтва асобных археолагаў з асобнымі шукальнікамі было, ёсць і будзе. Яно не патрабуе публічнасці.
Вашыя пошукі паказалі правільную інфу: кніжкі я не выдаю. Я калекцыянер і шукальнік. Калі мая калекцыя камусьці спатрэбіцца для напісання кнігі - дапамагу без пытанняў. Але перад сабой такую мэту не стаўлю. У мяне ж няма даведзеных планаў і патрабаванняў па публікацыям і надбавак за друкаваныя працы, ды й навуковыя ступені мне не трэба. А ў Вас гэта - частка прафесійных абавязкаў. Вас жа, археолагаў, пасля раскопак на будоўлі, не папракаюць, што вы не далучыліся да будаўніцтва. У кожнага свая праца і сваё хобі.
На завяршэнне хацелася б адзначыць: у звароце было ўзнята шмат пытанняў і шмат праблемаў, у тым ліку па працы археолагаў. Я шчыра спадзяваўся, што дыскусія з прадстаўніком, як вы сказалі, "варожага лагеру", дазволіць знайсці хаця б крышку адказаў і тлумачэнняў. Замест гэтага я бачу Ваша стаўленне да маіх прапановаў, крытыку прапанаванай Брытанскай сістэмы (на фоне сырога Ўказа №485) кшталтубыццам бы Ўказ №485 - вяршыня геніальнай думкі,В.С. писал(а):не ідэалізуйце брытанскае заканадаўства. Там свае плюсы і мінусы.
а таксама бачу прызнанні абгрунтаванасці крытыкі працы археолагаўА з таго і бачна, што закон сапраўды пісаўся археолагамі для археолагаў, прычым не столькі з мэтай захавання спадчыны, колькі для пазбаўлення ад канкурэнтаў. Калі б сапраўды археолагі хацелі прыкласці ўсе намаганні для захавання спадчыны і адкрыцця новых невядомых старонак гісторыі, то й магчымасці для гэтага прадугледзілі б. Брытанцы змаглі, і нягледзячы на пэўныя мінусы, плюсы іх з вялізным запасам перакрываюць. А ў нас думаць не захацелі. Каб адразу і на перспектыву. Прасцей выпусціць чарговы паўмёртвы закон, злавіць дзесятак капальнікаў, адчытацца аб высокай эфектыўнасці закона і далей спакойна капаць на сваіх дзялянках. А потым ізноў задумацца над пытаннем, якое можна было б даўно ўжо вырашыць.В.С. писал(а):Таму лепш папрацаваць у экспедыцыі, і не раз, каб больш кампетэнтна крытыкаваць (ёсць за што)
#13.В.С. писал(а):Добра-добра!![]()
Дыялогу тут не атрымаецца. Прынамсі, з Вамі.
Толькі адно пажадане Вам для будучых опусаў. Больш даведайцеся пра "ворагаў", каб не пісаць лухту накшталт "плану публікацый" і надбавак за іх
Руслан Верамей писал(а):Што і трэба было даказаць: Вам, археолагам, пра адно, а Вы ў адказ - пра другое. Добра, што хоць да арфаграфіі і стылістыкі прэтэнзіі не выставілі, і на тым дзякуй.
Хто шукае, той знаходзіць.
Калі гэта - ўся моц нашага гінучага роду, капальнікі заслугоўваюць "смерці".
Калі гэта - ўся моц нашага гінучага роду, капальнікі заслугоўваюць "смерці".