Керамика.Определение.
Модераторы: Amigo_BY, Грiгорiй, palexa
Re: Керамика.Определение.
Кельты, германцы, гунны, болгары, венгры славяне и балты , скандинавы -- все куда то мигрировали , а здесь что, особенные проживали ?
Миром правят Хрен и Цена.Первый все знает, вторую все спрашивают! Дураков учить -- только портить !
Ну не ост готы, а готы, отст и вест они стали уже после того как ушли из степей и разделились, и советские ученые про готов писали что это славянские культуры (после того как пару археологов писавших что это германцы, получили обвинения в работе на немецкую разветку и пулю в голову).MEdUSA писал(а): 22 ноя 2023, 15:24 и только ост готы, могли из Скандинавии мигрировать в степи Причерноморья ,а затем оттуда, без шенгенских виз пройти всю Европу и основать в Северной Африке свое королевство...
Господа, если я что либо забыл вам отправить или позвонить - пишите в л.с.
Ад прадзедаў спакон вякоў
Мне засталася спадчына;
Памiж сваiх i чужакоў
Яна мне ласкай матчынай.
Ад прадзедаў спакон вякоў
Мне засталася спадчына;
Памiж сваiх i чужакоў
Яна мне ласкай матчынай.
Sic ! 

Миром правят Хрен и Цена.Первый все знает, вторую все спрашивают! Дураков учить -- только портить !
Ладно с болотной рудой и методом восстановления железа из оксида ( могла попасть к костер или при обжиге посуды и кто то заметил) но производство селитры для порохаCustorz писал(а): 21 ноя 2023, 16:021. У нас не надта добра гэтая тэма даследаваная. Лепш за ўсё вядомая гэтая тэхналогія ў пшэворскай культуры на тэрыторыі Польшчы. Там цэлыя металургічныя цэнтры - самыя простыя аднаразовыя горны, кожны з якіх даваў невялікую колькасць нізкаякаснага металу. Не блытайце сучасную тэхналогію выплаўкі жалеза з тагачаснай, пад час якой проста атрымлвалі крычнае жалеза https://be-tarask.wikipedia.org/wiki/%D ... 1%86%D0%B0komrad писал(а): 21 ноя 2023, 10:10ясно коли дело тёмноеCustorz писал(а): 21 ноя 2023, 09:46
Гэтыя людзі карысталіся самымі прымітыўнымі тэхналогіямі чорнай металургіі (накшталт кітайскай у эпоху Мао Цзэдуна)
интересно было бы поэкспериментировать с этим примитивными способами,на коленке да в печурке расплавить хотябы уже готовый кусок лемеха,например
кстати,а у хитяйцев откуда такие технологические познания были?
2. Пра кітайцаў пытанне дзіўнае. Не забывайце, што Кітай - адна з калысак цывілізацыі. Кітайцы шмат якім тэхналогіямі валодалі. Тут пытанне хутчэй у тым, нафіга яны вярнуліся да гэтых прымітыўных тэхналогій у 20-м стагоддзі?

Есть хороший цикл передач ,,Родина слонов,, там ведущие специалисты доходчиво все разъясняют...
У вас нет необходимых прав для просмотра вложений в этом сообщении.
...
- Ярополк Землерез
А это кусок к какой культуре относится?
- Ярополк Землерез
Номер 4 это оно?
Дзякуй!Абавязкова прачытаю!Custorz писал(а): 22 ноя 2023, 11:08Ёсць асобныя артыкулы. Пашукайце працы такіх аўтараў як Вадзім Белявец, Андрей Обломский, Александр Дробушевский
Раскажыце мне пра міграцыі балтаў. Будзе цікава паслухацьMEdUSA писал(а): 22 ноя 2023, 16:01 Кельты, германцы, гунны, болгары, венгры славяне и балты , скандинавы -- все куда то мигрировали , а здесь что, особенные проживали ?

Максімум міграцый балтаў - гэта экспансія культуры штрыхаванай керамікі на поўдзень (прыкладна на поўдзень сучаснай Мінскай вобласці) і некаторае прасоўванне заходніх балтаў у закінутыя готамі раёны Варміі
Выходзіць, што балты сапраўды асаблівыя былі

Errare humanum est